Familie Minevitus

In februari 1997 kochten we restaurant de Kromme Elleboog in Weesp. Na een maandje proefdraaien ging de bijl erin en verbouwden we de zaak in goed 2 maanden tot Restaurant Minevitus, welke op 14 mei geopend werd. Zonder leerbedrijf te hebben gehad,  dus zonder leermeester, zijn we in het diepe gesprongen. Echt van 0 af hebben we de zaak opgebouwd. Ondertussen was Vity aan de koks opleiding begonnen en via diverse leerbedrijven, zoals Rustwat, het Amsterdammetje en Joop Braakhekke’s Le Garage kwam Vity zijn ouders ondersteunen. Dit leidde tot een vermelding in de Lekker, bij de beste 500 restaurants van Nederland in 2001. Na enkele avontuurtjes bij Johnny Boer, een mini stage, Duin en Kruidberg, twee sterren Restaurant Vermeer bij Pascal Jalhay waar hij korte periodes werkte  en onlangs nog bij Café Caron waar hij Alain Caron hielp bij het opstarten van zijn restaurant, is hij begonnen aan zijn grote wens. Een eigen restaurant. Na een grondige verbouwing en een wijziging in het concept is hij Vity’s BistrotBar begonnen. Minevitus senior kon niet stilzitten, maar wilde Vity niet voor de voeten lopen. Toen het oudste café van Weesp, de Natte Krant, te koop kwam, aarzelde hij geen moment. Ondanks dat Angelique het eigenlijk niet zag zitten besloten zij het toch te doen. Sinds 20 september 2017 is het café omgedoopt in Café the Walrus.

Café The Walrus
Vity’s BistrotBar

Het Parool Proeflokaal | Recensie

Minevitus/Vity’s wijnbar is als een dorpsfeest mét polonaise (8)

Bij familiezaak Minevitus/Vity’s wijnbar in Weesp voeren ze een uitstekende en betaalbare bistrokeuken.

Lees verder >

Café The Walrus

Openingstijden

Dinsdag t/m zondag vanaf 17.00 uur

Wegens een korte vakantie zijn we gesloten van 4 t/m 8 augustus

Adres

Hoogstraat 25
1381 VT Weesp

Sinds 20 september 2017 is het voormalige café de Natte Krant omgedoopt in Café the Walrus. Walrus was eigenlijk een soort “scheld”naam voor Minevitus. Eigenlijk niet positief dus. Het was de aanleiding, “elk nadeel heb z’n voordeel” , zullen we maar zeggen. Nu mogen ze het zeggen. 

We noemen het nog steeds café, dat willen we graag zo houden, is het devies! Daarom houden we ons strikt aan de tijd dat er gegeten kan worden, van 17-20 uur. En 20 uur precies! Iedereen is dan om ca. 21 uur wel uitgegeten en  kunnen om 21.30 uur de tafels weer schoon zijn. Dan is het weer café, waar een biertje of een wijntje, een borreltje of een frisje genuttigd kan worden.  Ook zijn er, voor de lekkere trek,  tot een uur voor sluitingstijd, borrelhapjes te krijgen. Het café is in de winterperiode van november t/m maart geopend vanaf 16.00 uur. Door de week tot ca.24.00 uur Vrijdags en zaterdags tot ca 01.30 uur. Maar is het extreem rustig dan hanteren we de kreet, “tot kwart over gezellig”. 

Elke derde woensdag van de maand hebben we LIVE muziek, terwijl regelmatig ook zondagsmiddags Een gezellige activiteit hebben, van de YOUTUBE SHOW tot muzikale entertainment in de vorm van een opreden. Klassiek, koor, jazz of populair, alles kan. Cabaret, talkshow of lezing, we hebben een open podium.  We hebben een actieve Facebook pagina waar de menukaart, reviews,  en aankondigingen dagelijks worden vermeld. 

De menukaart omvat een zestal koude en warme voorgerechten, en evenzoveel hoofdgerechten, waarbij we de vegetariër zeker ook een keuze aanbieden. Heeft u een eetbeperking, meldt dit dan, zodat we daar rekening mee kunnen houden. 

Café the Walrus is geopend van dinsdag t/m zondag vanaf 16.00 uur,  maar vanaf 1 april t/m 31 oktober zijn we vanaf 11.00 uur geopend en kunt u tot 14.30 uur geniet van een lekkere lunch, bij mooi weer ook op ons terras aan de Vecht. 

Bezoek onze Facebook pagina, volg ons en vindt ons hartstikke leuk.
U blijft dan volledig op de hoogte en wordt ook dagelijks ook bestookt met onze wisselende DAGSCHOTEL !